Zoeken in deze blog

maandag 29 oktober 2018

Gevoelens….Hoezo oud?


Gevoelens….Hoezo oud?

Auto’s….ik heb er niets mee. Modellen, grootte, kleinere, het maakt mij niet uit. Ik rijd zelf auto en waar het mij vooral om gaat is veiligheid. Dat het een auto is waar ik me goed in voel, waar ik op kan vertrouwen. Wat ik wel belangrijk vind is de kleur. Mijn voorkeur gaat uit naar wit. Uit diverse onderzoeken is gebleken, dat licht gekleurde auto’s het minst betrokken zijn bij ongelukken. Mijn auto is mijn vrijheid en moet me brengen waar ik wens. Ik controleer zelf het oliepeil, de koelvloeistof en vul het waterreservoir bij voor de ruitensproeiers.  In het verleden deed mijn man al die klusjes en ik vond het heerlijk, want ik heb er de pest aan. Enkele weken geleden constateerde ik ’s avonds dat een lampje van mijn rechter koplamp stuk was. Ik probeer het zelf altijd op te lossen, maar hier zag ik uiteindelijk toch geen gat in. Gelukkig heb ik een goede buurman, die mij uit de brand hielp. Om de banden op te pompen heb je bij benzinepompen van die prachtige apparaten waar je digitaal de hoeveelheid lucht moet bepalen benodigd voor jouw banden. Ik had er al een muntje ingegooid en ingesteld op de waarden en dan……eigenlijk is het heel makkelijk…een kind doet de was! Toch…..op de één of andere manier…..heb ik er…..ja zoiets.  

Er naderde een grote Jeep, hoog op de wielen, met open laadbak. Passeerde mij rakelings met open raam. Een guitig gezicht, van zo te zien jonge, grote man, keek me lachend aan. Mijn spontane reactie was: Zou je mij even kunnen helpen? Het antwoordde, ja hoor, even mijn auto wegzetten. Ondertussen babbelden we wat, terwijl hij in de weer was. Wat een leuke man, bedacht ik mij. Jammer dat ik heel wat jaartjes ouder ben en hij echt niet zulke gedachten over mij heeft, als ik over hem. Zijn bereidwilligheid zal eerder voortkomen uit de gedachte: ik zie een oudere dame, welke mij, ietwat hulpeloos, om hulp vraagt.

Later nadenkend over mijn gevoelens van dat moment, realiseerde ik mij, dat naar buiten toe, die gevoelens helemaal niet bij die oudere leeftijd passen. Mijn lichaam wordt ouder, maar mijn geest blijft jong. Dat is de tegenstrijdigheid. Daarom is het ook niet vreemd, dat je in de diverse profielen leest: “Ben al wel op leeftijd, maar voel me als een veertiger”. De aanwezigheid van al die 50 plussers op diverse datingsites bewijst maar weer eens, dat we onze dromen waar willen maken. Dat men actief deelneemt aan allerlei activiteiten. De geest actief houdt door zich aan te passen aan de diverse veranderingen in de maatschappij, nieuwe dingen leert om jong te blijven.

Dat je ouder wordt betekent niet, dat je je ook te oud moet voelen om iets te bereiken. Door mijn verhuizing heb ik een nieuwe start gemaakt. Nieuwe contacten opgedaan. Het heeft een totaal nieuwe invulling gegeven aan mijn leven. Cursussen gevolgd voor vrijwilligerswerk. Nu volg ik een cursus bridge. Waarschijnlijk ben ik hééél oud, wanneer ik het eindelijk onder de knie heb om ergens in de top te belanden. Maar wat geeft het.

Mijn auto wordt ouder en heeft onderhoud nodig. Dat doe ik door hem te poetsen, op tijd onderhoudsbeurten te geven en van binnen te reinigen. Zo ook met mijn lichaam. Ouder worden kunnen we niet vermijden, maar kunnen wel een aantal effecten op ons lichaam verminderen door gezond te leven en onze geest actief te houden.

“Wanneer liefde aan de deur klopt, houdt ze geen rekening met leeftijd”. Verliefde gevoelens hebben niets met leeftijd te maken.

Laten we onze droom waarmaken!

Liefs,

Riekie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten