Zoeken in deze blog

zondag 31 december 2023

The show must go on

 

Afsluiten en opnieuw beginnenVandaag, oudejaarsdag, sluiten we weer een periode af en morgen staan we weer aan het begin van een nieuw jaar. Ondertussen dat ik dit schrijf luister ik naar de Top 2000. Diverse overzichten van het afgelopen jaar worden deze laatste dagen op Radio en TV uitgezonden. Herinneringen over het afgelopen jaar. Maar de muziek van de Top 2000 brengt mij weer vele jaren terug in de tijd. Muziek begeleidt ons in de reis door heel ons leven, uit het verleden, en muziek maakt weer nieuwe herinneringen voor de reis in de toekomst. Muziek brengt ons terug in mooie, gezellige, lieve en droevige momenten. Op dit moment om 10.08 luister ik naar ‘The show must go on’ Queen. (133) Freddy Mercury, een man in het harnas van zijn ziekte, die het presteert om aan het eind van zijn leven zo’n prachtig lied te vertolken.

The show must go on

Inside my haert is breaking

My make up may be faking

But my smile still stays on

My soul is painted like the wings of butterflies

Fairy tales of yesterday grow but never die

I can fly my friends  

Daaraan mooi aansluitend op 131 Claudia de Brey met het nummer ‘Mag ik dan bij jou’.

Natuurlijk denk ik dan aan de periode van ziekte en het overlijden van mijn man wat diepe indruk op mij heeft gemaakt.

Ondertussen ben ik de afgelopen dagen door de diverse nummers van de Top 2000 in diverse steden, landen en momenten belandt. Ik was weer in het jaar 2010 in ons huis in de Provence. Oudejaarsavond, we luisterden naar de top 2000. We dansten op het nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot.

Wanneer ik het nummer ‘Ground Control door Major Tom hoor denk ik terug aan mijn vakantie in Spanje op 16 july 1969. Midden in de nacht stonden mijn vriendin, ik en een groot aantal mensen op het strand in Calella en keken naar de maan. We wilden dit speciale moment beleven. AndrĂ© Kuipers opende de Top 2000 met dit nummer op 25 december 2011 vanuit de ruimte.

 Maar het jaar 1969 is wel het jaar waarin de muzikale herinneringen een grote rol hebben gespeeld. Ik werd dat jaar 21 en werd verliefd.  

 1969

Toen ik had gehoord dat er muziek was

dat er een Nederlandse band speelde in een disco bar

en ik de gloed in jouw ogen las

antwoordde ik spontaan: Ik ga met je mee!

ik kon ik mijn verlangen niet bedwingen

jou beter te leren kennen.

We stapten binnen in ‘Extase’,

de neonlichten dansten over de lichamen en hoofden.

We moesten nog aan elkaar wennen,

maar de aantrekkingskracht was daar,

alsof we elkaar liefde beloofden.

Je vond in de drukte een vrije stoel

Je nam mij mee naar de dansvloer

‘Suzanne’:  ‘een bankje aan het water’

en voor het eerst is het dat ik je warmte voel.

later, uren later

zaten wij op een muurtje aan een rivier.

De zon kwam op in hartje zomer,

onze lippen tastten en zochten

en ademden de liefde waarin we verdrinken mochten.

 

Ik wens alle lezers een spetterende jaarwisseling toe en heel veel goede wensen voor het nieuwe jaar.

Liefs,


 

 

2 opmerkingen: