Zoeken in deze blog

vrijdag 4 januari 2019

Elkaar leren kennen via een dintingsite.....Hoe doe je dat?


Elkaar leren kennen via een datingsite….Hoe doe je dat?


Al een geruime tijd geleden had ik via een dating site een mail contact. Eerst via de beveiligde weg en later via ons privé-mailadres. We hadden elkaar nog niet ontmoet, enkel door ons schrijven leerden we elkaar steeds beter kennen. Echter de diepgang miste ik, uitingen van waardering waren er wel, maar er ontbraken in het schrijven liefdevolle gedachten naar elkaar toe. Na een periode bleek dat hij ook met iemand anders schreef en ook reeds ontmoet had. Ik heb toen dit schrijven beëindigd. Hij was van mening, dat we gerust op dezelfde voet door konden gaan, maar zo werkt het niet bij mij. Het was jammer, maar ik heb geen spijt van de energie die ik er heb ingestoken.

Vier jaar geleden ontmoette ik, ook via deze site een lieverd. Vooraf deze ontmoeting hadden we elkaar ellenlange gedachten geschreven. Toen we elkaar voor de eerste maal zagen, mede door alles wat er al geschreven was, voelde het heel vertrouwd. Mede door onze reeds gevoerde correspondentie, hadden we gespreksstof voldoende voorhanden. De toon was open, hartelijk, soms poëtisch, liefdevol, maar vooral begripvol. We borduurden voort op al ons geschrevene.

Waarom ik deze voorbeelden aanhaal is, omdat ik verschillenden malen heb meegemaakt, men niet bereid is om eerst via enkele berichten elkaar eerst wat beter te leren kennen. Men is er in het algemeen van overtuigd, dat elkaar zien het beste werkt. Ik stel het soms voor, maar het antwoord wat ik dan krijg , als ik al een antwoord krijg, is ontkennend. Wat ik me afvraag is dan, waarom men geen energie wil steken om eerst op deze wijze iemand leren kennen, Elkaar leren kennen is een proces. Je kunt het willen versnellen, maar naar mijn idee vergeet je op die manier het belang van het kunnen doordringen tot iemand. Is het niet beter naar elkaar toe te groeien, zoals je dat in het gewone leven ook doet. Zoals wanneer je lid bent van een vereniging, maakt niet uit welke, al is het bridge, jeu des boules, voetbal. Je komt elkaar wekelijks tegen, spreekt eens met elkaar, waardoor je na verloop van tijd je misschien tot elkaar aangetrokken kunt gaan voelen.

Ik wil het belang van elkaar ontmoeten niet onderschatten, doch op deze digitale wijze gaan we het eerst af op een foto, plus het ingevulde profiel. Menigmaal is het geschrevene van iemands persoonlijkheid ook maar matig beschreven. Aan de hand van deze gegevens, maak je dan een keus, zonder ook maar enige kennis, diepgang, emoties te kennen. Geen wonder dat het zo enorm lastig is om ook maar een relatie te starten. We gaan eerst af op het uiterlijk, staat het ons niet aan, klikken we door naar de volgende. Maar we weten allemaal, dat het uiterlijk ondergeschikt wordt, indien men elkaar daadwerkelijk leert kennen.

Ik ben van mening, dat we in het proces van iemand leren kennen de tijd moeten nemen, energie moeten steken. En tijd kost het, maar ik heb het idee, dat we dat niet hebben, we ons het niet gunnen. Toch is tijd het allerbelangrijkste, om naar elkaar toe te gaan groeien. Door aan het begin van dit proces elkaar af te tasten middels een periode van schrijven, kunnen we al nader tot elkaar komen. Van daaruit zal een ontmoeting naar mijn idee beter aansluiten en misschien vloeit daar wel uit voort, dat men samen de gewenste toekomst zal gaan beleven.

Liefs,      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten